Ingredients per 5 persones
Verdures; porro, ceba, tomàquet, pebrot verd i
pebrot vermell, mongetes tendres...
3+1 grans d’all
15 llagostins
1 sípia
1l de fumet
550g de fideus núm. 2
Oli
Sal
Elaboració
Tallar tota la verdura a quadres petits.
Posar oli en una cassola, quan esta calent
posar-hi els grans d’all i esperar que es daurin una mica, afegir la ceba i el
porro i salar. Quan ja està una mica fet afegir-hi els pebrots i les mongetes i
finalment el tomàquet, que pot ser natural o ja cuit, depèn com sigui tardarà més
o menys a acabar-se el sofregit.
Mentre es va fent el sofregit agafar els
llagostins i separar el cap del cos, pelar les cues i amb unes pinces traure’ls-hi
la par negra que tenen. Posar oli en una paella i enrossir els caps i les
closques dels llagostins i reservar.
En la mateixa paella fregir la sípia i
reservar-la.
Escalfar el fumet que tenim.
Quan tenim el sofregit fet, quan veiem que l’oli
es separar, posar-hi els caps i les closques
del llagostins, donar unes quantes voltes que es barregi bé amb el sofregit i
posar-hi el fumet que hem escalfat.
Deixar bullir 20 minuts i parar. Per facilitar
la feina, passar aquest fumet pel colador xines.
Escalfar el forn a 220º
En una paella, hi posem oli i l’escalfem, afegim
els fideus i remenar-los fins que estan rossos, no s’han de cremar. Afegir la
sípia i el brou calent, deixar la paella al foc durant 4 minuts. Tot seguit ho
posem al forn durant 4 minuts més a la part baixa de forn.
Fer un allioli amb un ou, mig gra d’all, va
molt be ratllar-lo , la sal i l’oli.
Servir-ho


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada