Pàgines

dilluns, 25 d’agost del 2025

Fideuà de l'Antonio




Ingredients per 5 persones

Verdures; porro, ceba, tomàquet, pebrot verd i pebrot vermell, mongetes tendres...

3+1 grans d’all

15 llagostins

1 sípia

1l de fumet

550g de fideus núm. 2

Oli

Sal

Elaboració

Tallar tota la verdura a quadres petits.

Posar oli en una cassola, quan esta calent posar-hi els grans d’all i esperar que es daurin una mica, afegir la ceba i el porro i salar. Quan ja està una mica fet afegir-hi els pebrots i les mongetes i finalment el tomàquet, que pot ser natural o ja cuit, depèn com sigui tardarà més o menys a acabar-se el sofregit.

Mentre es va fent el sofregit agafar els llagostins i separar el cap del cos, pelar les cues i amb unes pinces traure’ls-hi la par negra que tenen. Posar oli en una paella i enrossir els caps i les closques dels llagostins i reservar.

En la mateixa paella fregir la sípia i reservar-la.

Escalfar el fumet que tenim.

Quan tenim el sofregit fet, quan veiem que l’oli es separar, posar-hi els caps  i les closques del llagostins, donar unes quantes voltes que es barregi bé amb el sofregit i posar-hi el fumet que hem escalfat.

Deixar bullir 20 minuts i parar. Per facilitar la feina, passar aquest fumet pel colador xines.

Escalfar el forn a 220º

En una paella, hi posem oli i l’escalfem, afegim els fideus i remenar-los fins que estan rossos, no s’han de cremar. Afegir la sípia i el brou calent, deixar la paella al foc durant 4 minuts. Tot seguit ho posem al forn durant 4 minuts més a la part baixa de forn.

Fer un allioli amb un ou, mig gra d’all, va molt be ratllar-lo , la sal i l’oli.

Servir-ho


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada